lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Studera utomlands

Utbytesstudier via Ekonomihögskolan

Som student på Ekonomihögskolan har du chansen att söka dig ut i världen under din studietid. Utlandsstudier ger kunskap, vänner och minnen för livet och värdefulla erfarenheter som är till stora nytta när du efter din utbildning ska ut på arbetsmarknaden.

Våra partneruniversitet

Att studera utomlands via ett utbytesprogram innebär att du förlägger en termin upp till ett år av din utbildning vid något av våra partneruniversitet. Som utbytesstudent är undervisningen avgiftsfri och studiemedelsberättigad.

Ekonomihögskolans partneruniversitet – Hit kan du åka

Vem kan söka?

Alla som studerar på ett program eller läser fristående kurser vid Ekonomihögskolan kan söka till vårt utbytesprogram. Du måste vara aktiv student vid Ekonomihögskolan vid ansökningstillfället samt under den termin som föregår utlandsstudierna. Vid utresa ska du ha läst minst ett år vid Lunds universitet. Oftast åker man ut under termin 5 på sin utbildning, men även andra terminer kan förekomma. 

Hur söker jag?

Du ansöker om en plats i Ekonomihögskolans utbytesprogram via webben. Ansökan omfattar ett ansökningsbrev, ett CV och en studieplan över de kurser du vill läsa. Du kan söka till hur många lärosäten du vill, men du kan bara erbjudas en plats.

När du har fått en plats nominerar vi dig till ditt värduniversitet, som ger dig närmare information om kursval och hur du ansöker till ditt universitet.

Läs mer om ansökningsprocessen i studentportalen Live@Lund