Ackrediteringar och rankningar

Ekonomihögskolan är en av strax över 100 ekonomi- och handelshögskolor runt om i världen som är trippelackrediterade. Dessutom rankas Lunds universitet, Ekonomihögskolan och våra utbildningar återkommande bland världens främsta.

Kvalitetsstämplar som visar att vi är ackrediterade av AACSB, AMBA och EQUIS.

Ekonomihögskolan är trippelackrediterad

Ekonomihögskolan är en av strax över 100 ekonomi- och handelshögskolor runt om i världen som är trippelackrediterade. Ackrediteringarna ges av de tre största och mest inflytelserika ackrediteringsinstituten inom området.; Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), EFMD Quality Improvement System (EQUIS) samt The Association of MBAs (AMBA).

Trippelackrediteringen innehas av mindre än en procent av alla ekonomi- och handelshögskolor, och stärker vår position som en av världens främsta handelshögskolor. Ackrediteringarna stärker varumärket och ökar attraktionskraften bland studenter, lärare och forskare. Det är också väldigt ofta en förutsättning för samarbeten med de bästa ekonomi- och handelshögskolorna runt om i världen.

Ekonomihögskolan lägger mycket fokus på arbetet med ackrediteringar, som i grunden handlar om att säkra kvaliteten på våra utbildningar, vår forskning och på hur vi samverkar med omgivande samhälle. Själva ackrediteringsprocessen manar till kontinuerlig utveckling och internationalisering av vår verksamhet och medverkar till att vi håller strategiskt fokus i vårt arbete. 

Financial Times

Under 2020 kvalade Ekonomihögskolan in på ”Financial Times European Business Schools 2020 ranking” för första gången. I stark konkurrens rankas nu skolan som nummer 75 i Europa.

Hela listan: European Business School Ranking 2020

Ekonomihögskolans program Master’s in Finance rankas på plats 37 i världen, och som tvåa i Skandinavien 2021. Master’s in International Strategic Management rankas som nummer 77 i världen 2021.

Masters in Finance-rankningen på ft.com

Masters in Management-rankningen 2021 på ft.com

QS World University Rankings

Ekonomihögskolans ämnesområden hamnar högt på världsrankningen  i QS World University Rankings 2020. Ekonomihögskolan rankas bland de bästa 150 inom business och management, nationalekonomi och ekonomentri, samt topp-200 vad gäller Accounting and Finance.

I QS Masters in Finance Rankings 2020 hamnar vårt finansprogram på plats 47.

QS World University Rankings by Subject 2020

QS Master’s in Finance Ranking 2020

Lund universitet på världsrankningen

Lunds universitet rankas återkommande som ett av världens främsta i olika rankningar.

  • Plats 97 i QS Ranking 2021
  • Plats 105 i Taiwanrankningen 2020
  • Plats 151–200 i Shanghai Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2020

  • Plats 103 i Times Higher Education (THE) World University Rankings 2021

Läs mer om Lunds universitet på världsrankningen

Om ackrediteringar

Fakulteter och utbildningar vid Lunds universitet utvärderas nationellt inom ramen för Lunds universitets kvalitetsarbete, t.ex. EQ11, men även av UKÄ, Universitetskanslerämbetet.

Ekonomihögskolan är den enda fakulteten inom Lunds universitet som genomgår internationella utvärderingar av sin verksamhet.

Ekonomihögskolan har varit EQUIS-ackrediterad sedan 2001, AMBA-ackrediterad sedan 2019 och AACSB-ackrediterad sedan 2021.

Senast uppdaterad: 2021-09-14