Informatik

Ekonomihögskolans ämnesområden

Informatik används inom alla företag och organisationer som tar stöd av IT. Hela samhället genomsyras av olika informationssystem och de är helt centrala för organisationers data- och informationshantering.

Du kommer dagligen i kontakt med informationssystem när du bokar flyg- och konsertbiljetter, kollar på videoklipp från Youtube eller använder andra sociala medier som Facebook eller Instagram. Andra exempel på informationssystem är lönesystem, ekonomisystem och e-handelssystem. De finns överallt omkring oss!

Informatik är ett designämne i gränslandet mellan teknikvetenskap och andra samhällsvetenskaper. Informatik handlar om att förstå, tolka, analysera, utforma och tillverka IT-stöd för verksamheter.

Yrket passar dig som vill utvecklas, jobba i projekt och samarbeta med många olika typer av människor. Arbetsmarknaden är god och efter utbildningen kan du exempelvis arbeta som projektledare, programmera i ett nystartat bolag, starta eget eller kanske börja med att som konsult utforma och testa nya system. 

Sök bland program och kurser på lu.se

Se hela kursutbudet på institutionens hemsida

Kontakt

Viktoria Svenby
Studievägledare

studievagledare@ics.lu.se
Tel: 046-222 80 25

Senast uppdaterad: 2020-09-14