Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Ekonomiskt andrum genom sänkta skatter
2020-05-25
Att ge företagen andrum genom att för en tid upphäva deras skattskyldighet kan bli en stor samhällsekonomisk vinst, skriver Andreas Bergh och Henrik Jordahl.

Allt vanligare med arbetsgivare som vill övervaka anställda
2020-05-23
Allt fler amerikanska arbetsplatser övervakar sina anställda med teknik, rapporterar tv-kanalen CNBC. Här i Sverige flaggar Datainspektionen och LO för att kameraövervakningen på arbetsplatser blir vanligare.

Arbetsplatsen - kommer vi någonsin att gå tillbaka?
2020-05-23
Twitter och Facebook förbereder sig för en framtid med allt mer distansarbete. Bedömare menar att många av oss kommer fortsätta jobba hemifrån även efter coronakrisen. Vad händer om vi aldrig går tillbaka till kontoret?

Mitt i coronakrisen - här är ljusglimtarna i världsekonomin
2020-05-22
Coronautbrottet har slagit hårt mot världsekonomin, men allt är inte nattsvart. Forskare identifierar flera ljusglimtar - när allt är över kan pandemins effekter till och med vändas till vinst.

Rapport: Begränsat effekt av koldioxidskatt
2020-05-22
Att införa en global skatt på koldioxidutsläpp på hundra dollar per ton, en nivå som FN:s klimatpanel tycker är rimlig, skulle få ganska begränsade negativa effekter på välfärden i utvecklade länder.

Nationalekonom: Vår strategi kommer från grundlagen
2020-05-22

Nu lever vi alla med osäkerheten
2020-05-22
För de flesta har pandemin inneburit en osäkerhet av helt nya och skrämmande dimensioner.

Sandro Scocco anser att invandrares låglönejobb skapar vinster för svenskfödda
2020-05-21
Om han har rätt, varför har socialdemokratin svårt att kombinera generös migrationspolitik med värnande av den inhemska arbetarklassen? frågar sig Andreas Bergh.

Swedish herd immunity and NCR herd in-mutiny
2020-05-20
, 11:07 PM OF SUBSTANCE AND SPIRIT By DIWA C. GUINIGUNDO Diwa C.

Andreas Bergh: De liberala reformerna var noga genomtänkta - förutom skolpengen
2020-05-19
I en intellektuellt hederlig debatt kan både för- och nackdelar diskuteras. Men så långt har inte diskussionen om skolval och kötid kommit.

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.