Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Värdegrund är en fasad som måste rivas
2019-11-19
Gör anställda inom offentlig sektor en tjänst och skrota värdegrundsarbetet.

Ny studie: Därför springer löpare allt längre lopp
2019-11-18
Varför springer vissa löpare 15-16 mil i veckan och plågar sig fram till gränsen till utmattning?

Får Vingåker nytta för pengarna till TV4?
2019-11-18
Vingåkers kommun bidrar med 500 000 kronor till TV4:s julkonsert i Västra Vingåkers kyrka. Det berättade Katrineholms-Kuriren förra veckan. Varför gör kommunen detta?

Ekonomer: Är riskfyllt att slopa överskottsmålet
2019-11-16
Allt fler höjer rösterna för att överskottsmålet bör slopas men det är ett riskfyllt förslag som i förlängningen kan leda till populism, skriver nationalekonomerna Fredrik N G Andersson och Lars Jonung på DN Debatt.

Nationalekonomen: Lösningar kan finnas hos personalen som jobbar nära patienterna
2019-11-15
Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund står inför nya stora ekonomiska utmaningar när SUS måste spara 590 miljoner under nästa år.

More power to the people: Electricity adoption, technological change and social conflict
2019-11-14
History has shown that new technology can disrupt societies, and current developments in automation have raised anxious speculation on what might happen if stable middle-class jobs are taken over by machines.

LU rekommenderar utbytesstudenter i Hongkong att komma hem
2019-11-14
Under gårdagen gick Lunds universitet ut med en rekommendation till utbytesstudenter i Hongkong om att återvända hem till Sverige.

Var tredje akademiker vågar inte föra fram kritik
2019-11-14
Mer än var tredje akademiker upplever en tystnadskultur på arbetsplatsen. Ett tystare samhälle är ett demokratiproblem och särskilt allvarligt är när detta sker inom universitet och högskola.

AI kan få nyanlända i jobb - används inte
2019-11-13
Det finns AI-stöd för att maximera möjligheterna för nyanlända att få jobb och försörja sig själva, men i Sverige används inte de möjligheterna.

Joakim Broman: Kommunal tillväxt kommer inte från reklam
2019-11-12
Kommunpolitiker ska inte satsa på att sätta kommunen på kartan utan på sin kärnverksamhet.

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.