Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Tilliten skapar en förvaltning värd att lita på
2023-02-01

Debatt: Den nya produktivitetskommissionen behöver lyfta det svenska ledarskapet
2023-01-31
Sverige och hela västvärlden står inför stora utmaningar; en lång rad nationella, europeiska och globala kriser behöver hanteras, men vi möter också en allt hårdare internationell konkurrens där EU och Sverige riskerar hamna i bakvattnet.

Ekonomihögskolans utser två nya hedersdoktorer: Starka kvinnliga forskarprofiler inom ekonomisk historia och sociologi
2023-01-30

Elnätsbolagen höjer avgifterna - mitt i krisen
2023-01-30
Elnätspriserna fortsätter att stiga. De senaste månaderna har nästan alla svenska elnätsbolag höjt priset för transporterna i näten. Samtidigt är Energimarknadsinspektionen tydlig: Bolagen tar ut högre avgifter än vad som är rimligt.

Ekonomisk kris i tre år till - så står du ut
2023-01-29
Svenska folket deppar över sin försämrade ekonomi mer än någonsin. Den yngre generationen har aldrig upplevt en kris med rusande inflation, räntor som höjs gång på gång, skyhöga elräkningar och fallande bostadspriser.

Charlotta Levay: Det måste kosta Turkiet att trakassera oss
2023-01-27
Men vi i befolkningen, det civila samhället, kan kanske se till att lägga någonting i vågskålen, så att det inte är helt gratis för de turkiska företrädarna att trakassera vårt land, skriver Charlotta Levay.

Joakim Zander Bristen på tydlighet och trovärdighet har till och med tröttat ut våra mest tålmodiga vänner i Finland.
2023-01-26
En unik blandning av pragmatism, egenintresse och konflikträdsla har präglat Sveriges relationer till andra länder sedan åtminstone andra världskriget,

Elstödet kommer i en tid när priset fastnat på en högre nivå
2023-01-25
Elprisstödet kommer i grevens tid - i en tid när elpriset fastnat på en ny och högre nivå. Januari månads elräkning blir den femte dyraste någonsin.

Charlotta Levay: Dags att sluta resa till Turkiet nu?
2023-01-24
De anpassningar till Turkiets formella krav som Sverige gjort framstår som rimliga och kanske till och med en tillnyktring.

Louise Bringselius Patientens berättelse är särskilt viktig när personalen arbetar i stängda rum.
2023-01-23
I dagarna var jag med om ett mardrömsliknande läkarbesök. En vanlig undersökning spårade ur när läkaren gav för mycket bedövningsmedel och jag inte längre kunde svälja och det blev allt svårare att andas.

Peter Kjällkvist
Kommunikatör

peter.kjallkvist@ehl.lu.se
Mobil: 072-722 00 66

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Mobil: 073-596 06 23

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.