Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Allt stål måste vara fossilfritt
2021-04-08
DEBATT. Frågan om det finns en betalningsvilja för fossilfritt stål är vilseledande. I en ekonomi som når klimatmålen måste allt stål vara fossilfritt oavsett pris.

Så bör företag arbeta med riskstyrning - VD-tidningen
2021-04-08
Ledarskap Kan man fejka risk management? Och när kan riskstyrning göra skillnad - på strategisk nivå? Dessa frågor tas upp i en ny bok.

Lunds universitet håller högsta klass
2021-04-05
Lund Lunds universitet brukar rankas som ett av världens hundra främsta. En position som man ser ut att behålla. En stor internationell utvärdering av all forskning vid universitetet visar nämligen att man håller högsta klass.

Minnesord om Clas Wihlborg
2021-04-03
Professor Clas Wihlborg, Los Angeles, hedersdoktor vid Lunds universitet, har hastigt och oväntat lämnat oss den 13 mars i en ålder av 73 år. Närmast sörjande är hustrun Lavinia (Lee) Wohlfert, Los Angeles samt tre systrar med familjer i Sverige.

Marcus Åsling: Motiverat att utöka övervakningskameror i stan nu när den omogna integritetsdebatten är över
2021-04-01
Östersunds innerstad skulle med fördel tåla fler övervakningskameror. Kameraövervakning är ett viktigt komplement i polisens arbete.

Olof Hallonsten: Tålamod krävs för att bedöma forskningens nytta
2021-04-01
Innovationer tar tid. Dagens forskning kan visa sig nyttig först om flera decennier, skriver forskaren och gästskribenten Olof Hallonsten.

Vad representerar pengar i barnlitteraturen?
2021-03-31

DN Debatt Repliker. Risk att fri konkurrens ersätts av merkantilism och protektionism
2021-03-30
REPLIK DN DEBATT 29/3. Ratio-forskare: Kravet på rättvis konkurrens kan hota den fria konkurrensen på den inre marknaden. Detta är inte en utveckling som Sverige och EU-ministern bör bejaka.

Varför skulle vi gamla vara viktigare än unga?
2021-03-30
KULTURDEBATT Anders Tegnell drogs inte med i nedstängningspaniken. För detta har han fått hård kritik - men hur villiga är kritikerna att själva lyssna? undrar Bengt Friberg.

Levay: En ny vi-känsla efter pandemin
2021-03-30
Men när pandemin någon gång avtar i intensitet finns det chans för en ny våg av livsglädje och energi - en ny tillförsikt och vi-känsla som kommer att söka sig politiska uttryck, skriver Charlotta Levay.

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.