Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Varför har vi människor blivit så oroliga?
2022-05-16
Vi måste ställa om. Men det är inte alltid så lätt. Vare sig våra samhällen eller våra inre är alltid pigga på förändringar. Gylleboverket startar nu en sommarserie av föreläsningar, som ur olika vinklar diskuterar nödvändiga omställningar.

Inkomstklyftorna rekordhöga - trots att sysselsättningen stiger
2022-05-15
De som bor i de fattigaste områdena i Malmö tjänar drygt hälften så mycket pengar som dem i den rika halvan av staden. Inkomstklyftorna har tredubblats trots att sysselsättningen stiger, visar ny forskning.

ISK-guldålder kan vara över: Mindre bra i fallande börs
2022-05-14

ISK-festen kan vara över
2022-05-14
ISK - ett guldkantat sparande. Tills nu. När börsen sjunkit och räntorna stiger kan festen vara över för den här gången.

How Sweden’s gender-equal divorce law can leave you worse-off

Jämför med 70-talets kris: Risk att inflationen biter sig fast
2022-05-12
Inflationen fortsätter uppåt och ekonomihistorikern Kerstin Enflo på Lunds Universitet drar nu paralleller till sjuttiotalets långvariga ekonomiska kris.

Vildsvinen är en samhällsekonomisk förlust
2022-05-12
Omkring 10 000 kronor. Det är marginalkostnaden för ytterligare ett vildsvin i Sverige enligt en rapport från Agrifood Economics Centre.

Böcker Andreas Cervenka beskriver ojämlikhet som ett problem oavsett hur den har uppstått
2022-05-10
Men hur rikedom skapas spelar roll för människors uppfattning om rättvisa och för samhällets totala välståndsnivå, skriver Andreas Bergh om boken Girig-Sverige.

Kan han få Lommas chefskarusell att sluta snurra?
2022-05-09
Många högre chefer lämnar Lomma för andra jobb. Att ersätta dem kostar stora belopp.

Arbetarrörelsen drog nytta av elektriciteten - för att stärka sina rättigheter
2022-05-05

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.