Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Roland Paulsen: Vi måste acceptera vår oro
2020-08-07
Varför mår vi så dåligt mitt i allt välstånd? Är det våra tankar som gör oss sjuka? I boken "Tänk om" försöker sociologen Roland Paulsen gå till botten med människans oro.

Den svenska "fuskskolan" kan bli ett sänke för oss alla
2020-08-07
Sveriges unga studerar allt mer men lär sig allt mindre. Mycket av utbildningsväsendet är drabbat av en olycklig blandning av fusk från studenternas tentor till betygen på både gymnasium och högskolor, skriver professor Mats Alvesson.

Vad kommer att hända med arbetsmarknaden efter coronapandemin?
2020-08-06
För vissa branscher ser framtiden efter coronapandemin dyster ut - andra kan få ett uppsving.

Amazons intåg i Sverige kan få stora effekter
2020-08-04
Den amerikanska e-handelsjätten kommer att lansera en version av sin tjänst i Sverige. Det bekräftar företaget i ett pressmeddelande.

Nätjättens plan för Sverige: Skaka om
2020-08-04
Kan verkligen skaka om detaljhandeln Den amerikanska nätgiganten Amazon kommer till Sverige. Etableringen spås innebära en stor omställning för svensk handel - med både vinnare och förlorare.

Ska regeringen inte följa lagen?
2020-08-04
Regeringen anklagas från alla möjliga håll för att vara passiv och svag under den pågående pandemin. Det svenska vägvalet har skapat debatt och rubriker över hela världen, men kunde regeringen gjort på ett annat sätt?

Andreas Bergh: Ibland kan det faktiskt vara klokt att kalla in konsulterna
2020-08-02
En närmare titt på korruption och katastrofer kan leda till obekväma slutsatser om hur detta kan motverkas. Något som kan bli riktigt störande.

DN Debatt. Grundlagen sätter ramarna för Sveriges coronastrategi
2020-08-01
DN DEBATT 2/8. Lars Jonung och Joakim Nergelius: Sveriges vägval under pandemin skapar debatt. Det sägs att vi är fredsskadade eller vill vara oberoende. Men svaret på varför Sveriges ledare agerat som de gjort återfinns i svensk lag.

Elina Pahnke: Roland Paulsen, tänk om oron är befogad?
2020-08-01
Sociologen Roland Paulsen har skrivit en bok om oro. Elina Pahnke ringde upp honom för att vädra sina farhågor.

Roland Paulsen skriver suveränt om malande tankar
2020-07-30
Varifrån kommer människans oro och meningslösa ältande? Göran Greider läser en tänkvärd bok som uppmanar oss att sluta tänka.

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.