Varför studera hos oss?

en av de ledande ekonomihögskolorna i världen

Grattis till examen! Lyckliga nydiplomerade studenter på International business-programmet i Juni 2022. Photo: Charlotte Carlberg Bärg

Hos oss på Ekonomihögskolan i Lund får du en konkurrenskraftig och bred kompetens som rustar dig för en framtida, spännande arbetsmarknad.

En examen från Ekonomihögskolan har gott anseende; skolan är en del av Lunds universitet, rankad bland de 100 bästa universiteten i världen (2023) och som trippelackrediterad (2023) är Ekonomihögskolan en av de ledande ekonomi-högskolorna i världen. Ekonomihögskolan är också rankad i andra välrenommerade rankingar som exempelvis FT European Business School Rankings 2022, där vi klättrade 11 platser närmare toppen. Men vi är mycket mer än en "Business School": Vi erbjuder kurser och program inom nationalekonomi, företagsekonomi, ekonomisk historia, handelsrätt, informatik och statistik.

Vi erbjuder en högkvalitativ utbildning, vi samarbetar med företag och myndigheter i regionen och vid fakultetens sex institutioner och fem forskningscentra bedrivs forskning i världsklass.

På Ekonomihögskolan lär du dig att förstå världen omkring dig och med hjälp av din utbildning kommer du att kunna påverka det samhälle du lever i. Med en examen från Ekonomihögskolan är du väl rustad för alla utmaningar på din dröm-arbetsplats!

På Ekonomihögskolan lär du dig hur du kan göra skillnad nu och i framtiden.