Studentkårer och studentföreningar

engagera dig!

Lunds studentliv är unikt och erbjuder många olika aktiviteter och upplevelser, sida vid sida med dina studier. Här finns ett brett utbud av allt från kultur och nöjen till studentpolitik och sport. Det finns en mängd föreningar och aktiviteter som du som student kan engagera dig i. 

Studentkåren Lundaekonomerna

Kårens verksamhet vilar på tre ben: Education, Social och Career. Lundaekonomernas vision är att hjälpa sina medlemmar att få ut så mycket som möjligt av sin studietid. Detta genom att skapa gemenskap, arrangera sociala evenemang, bevaka utbildningen och ge möjligheter att knyta kontakter med framtida arbetsgivare.

Läs mer om studentkåren Lundaekonomerna

Lundaekonomernas främsta syfte är att utbildningsbevaka och representera studenterna i olika utbildningsfrågor. Utöver det erbjuder vi event och aktiviteter där du kan använda din utbildning, förbereda dig inför arbetslivet och skapa minnen för livet. Vi har mer än 300 aktiva medlemmar i 28 olika utskott, vilket gör att det finns någonting för alla!

Matilda Eklund, ordförande

Lund University Finance Society (LINC)

Lund University Finance Society (LINC) har byggt broar mellan Lund och Europas finanscenter i snart 30 år. LINCs verksamhet bygger på tre ben: Career, Event och Training, och målet är att leda dig som medlem mot toppjobb i branschen.

Läs mer om LINC

LINC drivs av och för studenter med sikte på en karriär i finansbranschen. Vi erbjuder allt ifrån kurser, workshops och mentorskapsprogram till forum på plats i Lund där internationella finansfirmor deltar för att rekrytera. Vi arrangerar resor till London, Stockholm och Köpenhamn för att besöka världens ledande finansbolag.

Patrik Nilsson, ordförande

Studentlund - biljetten till studentlivet

Om du blir medlem i Studentlund, så blir du även medlem i en nation, din kår samt Akademiska föreningen.

Läs mer om Studentlund

Exempel på aktiviteter

Senast uppdaterad: 2020-05-14