lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Instruktioner inför programstart

ekonomie kandidatprogrammet hösten 2018

Välkommen till Lund!

Du har blivit antagen till ett av Sveriges populäraste ekonomiprogram, Ekonomie kandidatprogrammet i Lund. Vi vill härmed gratulera dig till din plats och ser fram emot att träffa dig på Ekonomihögskolan i höst!

Här kommer instruktioner om fyra viktiga steg inför programstart.


1. Tacka ja till din plats senast den 27 juli

Obs! Detta steg gäller ej dig som blir antagen i urval två och får ditt antagningsbesked 2 augusti.

Du som har blivit antagen till programmet måste tacka ja till att behålla din plats. Det gör du under "mina sidor" på antagning.se. Sista svarsdag är 27 juli.

2. Obligatorisk registrering via Studentportalen 23–30 augusti

 För att bli registrerad på programmet så måste du även registrera dig i Studentportalen under perioden 23–30 augusti. Gör du inte detta går din plats på programmet vidare till en reserv!

För att kunna registrera dig i Studentportalen måste du ha ett studentkonto. Studentkontot skapas några vardagar efter att det andra antagningsbeskedet går ut den 2 augusti. 

Obs! Har du en Hotmail-, Yahoo- eller Live-adress så kan det vara problem för våra mejl att gå fram. Vi rekommenderar att du använder en annan e-postleverantör för säkerhets skull.

Steg 1: Aktivera ditt studentkonto/LU-konto

 1. Gå till passport.lu.se
 2. Beroende på vilken källa du valde att skapa kontot i när du gjorde din ansökan på Antagning.se så klickar du motsvarande knapp på sidan (”Antagning.se” eller ”eduID.se”).
 3. När din användaridentitet är verifierad, klicka på ”Fortsätt” för att aktivera kontot och följ sedan instruktionerna. OBS! notera ditt användarnamn, ex ab1234cd-s.
 4. Aktiveringen avslutas med att du följer instruktionerna och skriver in ett lösenord som är personligt och ska förvaras på ett säkert sätt.
 5. Du bör även lägga upp en alternativ e-postadress dit en aktiveringslänk kan skickas om du glömmer ditt lösenord. Det gör du på passport.lu.se genom att klicka på ”Användare” och ”Verifiera kontaktinformation”. Där kan du registrera en epost och eller mobilnummer.

Steg 2: Registrera dig i studentportalen

När ditt studentkonto är aktiverat kan du logga in på Studentportalen (www.student.lu.se), inloggningsknappen hittar du uppe i högra hörnet.

Såhär registrerar du dig i studentportalen:
1. Gå till www.student.lu.se 
2. Logga in med ditt studentkonto 
3. Klicka på “LADOK” i den lodräta menyn. I fliken "Aktuell utbildning – Kommande" ser man kurser man är antagen till. I det här fallet ska du registrera dig för grundkursen i företagsekonomi (FEKA90) som du läser första terminen på programmet. I samband med att du registrerar dig på kursen, blir du automatiskt registrerad på programmet. Du är registrerad när kursen hamnat under "Aktuell utbildning – Aktuella".

Har du redan ett studentkonto vid Lunds universitet sedan tidigare, är det detta konto du ska använda för att registrera dig. Har du glömt dina inloggningsuppgifter kan du kontakta servicedesk@lu.se.

Kontakta oss via ekonkand@ehl.lu.se om du om någon anledning inte kan fullfölja din registrering (exempelvis för att du är villkorligt antagen).

Läs mer om Studentportalen


3. Obligatorisk introduktion samt första föreläsningen 3 september

Introduktion: 3 september kl. 12.30–15.00 i Ljusgården i EC1
Adress: Holger Crafoords Ekonomicentrum, EC1, Tycho Brahes väg 1

Första föreläsningen: 3 september kl. 15–17 i Kårhusets aula, LTH
Adress: Kårhuset, Lunds Tekniska Högskola, John Ericssons väg 3

Introduktionsdagen är obligatorisk. Under denna dag får du introduktion till programmet, dess upplägg och viktiga hållpunkter under utbildningen. Du får även information om stöd och resurser vid Ekonomihögskolan som du kan ha nytta av under din utbildning. Vi börjar dagen på Ekonomihögskolan och går sedan vidare till LTH och Kårhusets aula.

Meddela oss om du av någon anledning inte kan komma på introduktionsdagen genom mejl till ekonkand@ehl.lu.se.

4. Bonus! Inspirationsföreläsning 4 september

4 september kl. 14–16 i Kårhusets aula, LTH
Adress: Kårhuset, Lunds Tekniska Högskola, John Ericssons väg 3

Ekonomyrket – vad innebär det? Tidigare studenter berättar om sina första år i arbetslivet och ger en bild av de olika typer av anställningar som nyutexaminerade ekonomer kan söka. 


Missa ingen viktig utbildningsinformation!

Utbildningsplattformen Live@Lund är din viktigaste kanal för utbildningsinformation under din studietid. Det är ditt ansvar att ta del av den information som läggs upp på din program- och kurssida. Vi rekommenderar att du aktiverar alertfunktionen. Du får då en avisering när sidorna uppdateras, och missar inga viktiga meddelanden.

Instruktioner för att lägga till aviseringar i Live@Lund

 1. Logga in på Live@Lund med hjälp av ditt studentkonto.
 2. Klicka på ditt namn längst upp till höger.
 3. Klicka på ”Mina inställningar”.
 4. Gå därefter in på ”Mina aviseringar” eller ”My alerts”. Om du vill lägga till en avisering, klicka på ”Lägg till avisering”. Välj sedan vilken typ av material du vill prenumerera på. Två exempel av sådant material är ”kursdokument” och ”kursmeddelanden”.
 5. Klicka på ”Nästa”.
 6. Följ instruktioner och klicka på ”OK”. Nu kommer aviseringar till din studentmejl!

Står du som reserv?

Vid varje termin så antas fler studenter än vad som finns planerat antal platser till eftersom vi vet att en del faktiskt inte tackar ja till sin plats. Beroende på hur många antagna som väljer att ta sin plats i bruk, så genomförs eventuell reservantagning. Vi kan alltså inte veta om det blir någon reservantagning för programmet före terminsstart.

Om det blir aktuellt med reservantagning och du kallas, kontaktar vi dig via telefon och/eller e-post. Du behöver inte anmäla dig eller göra något i förväg.

Vi är tacksamma om du tackar ja/nej till din reservplats på antagning.se så fort som möjligt.

Kontakta oss!

E-post:
ekonkand@ehl.lu.se

Pernilla Honoré
Programkoordinator
Telefon: 046-222 02 86 

Katalin Orban 
Utbildningsadministratör
Telefon: 046-222 79 22

Är du ny student i Lund? Välkommen att gå med i vår Facebookgrupp för att komma i kontakt med dina blivande studiekamrater eller för att ställa frågor till oss. Vi kommer naturligtvis påminna dig om viktiga datum och happenings för att du ska få en bra start på din studietid i Lund. 

Gå med i Facebookgruppen "Ekonomie kandidatprogrammet Lund HT18"