lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Vi har gjort ett internship

våra studenter berättar

Ekonomihögskolans internships är redan granskade och godkända av Ekonomihögskolan. Det här är särskilda praktikplatser via våra partnerföretag där vi på förhand vet att du kommer att få kvalificerade arbetsuppgifter. De finns utlysta via MyCareer och du söker i konkurrens med andra studenter. Företaget väljer därefter ut vilken student som får platsen.

Halva tiden av praktiken har nu passerat på det välkomnande och hemtrevliga kontoret för Arla Foods International Sales & Export, beläget på Sluseholmen i utkanten av centrala Köpenhamn. Här arbetar ett internationellt team mot marknader över hela världen.

Läs mer om Evelinas upplevelse på Arla

Jag är ett del av ett team som lanserar ett nytt system för e-learning, som ska effektivisera företaget ytterligare. Det är ett väldigt stort och komplext projekt – bland annat på grund av företagets decentraliserade struktur och storlek. Mina kollegor arbetar bland annat från USA och Italien så mycket av vår kontakt har skett genom videokonferenser.

Läs mer om Daniels upplevelse på Assa Abloy Entrance Systems

Vår officiella titel är Event and Fundraising Interns vilket innebär att vår främsta uppgift hittills har varit att organisera och planera inför Hungerprojektets årliga Fundraising Gala. Helgens tema var Africa and Self-Reliance där investerare – företag och privatpersoner – samlades för att fira uppnådda mål men också blicka framåt och sätta nya mål. 

Läs mer om Sara och Astrids upplevelse på Hungerprojektet

Det är lätt att bunta ihop all välgörenhet som ett enda koncept, men precis som med företag så finns det ju bra och dåliga välgörenhetsorganisationer och bra och dåliga projekt inom dem – och det har man fått mer insikt i. 

Läs mer om Henrik och Saras upplevelse på Hungerprojektet

Eftersom jag har mycket flexibilitet är jag fri att koppla mitt arbete på den enheten jag jobbar med sånt som jag tycker är intressant och sånt som jag vill jobba med i framtiden. Till exempel vill jag jobba med hållbarhet, och på den enhet som jag är på nu jobbar de inte direkt med det. Men min uppgift har blivit att komma på idéer eller sätt att utveckla strategier för hur de kan integrera det i sitt arbete.

Läs mer om Najlas upplevelse på Region Skåne

Jag tror att det är nyttigt att komma ut och testa på hur det faktiskt är att arbeta med det man studerar till och det är även viktigt att knyta kontakter med människor som sysslar med samma saker som en själv. Min tid här på SEB i Lund har fått mig att inse att jag har gått helt rätt väg i mina studier – det är verkligen inom finansbranschen jag vill arbeta.

Läs mer om Annas upplevelse på SEB

Företagsrådgivningen var väldigt lärorik kände jag, hur de jobbar med analyser av företag, kassaflödesmodeller och sånt där. Man lär sig väldigt mycket om hur man effektivt ska driva företag.

Läs mer om Viktors upplevelse på SEB