Webbinarium om vårdens styrning efter pandemin – se det nu

Publicerad: 2021-05-28

I ett samarrangemang mellan KEFU-och Kommuninvest Forskningsberedning genomfördes i april ett välbesökt webbinarium om sjukvårdens styrning efter pandemin. Den som missade webbinariet kan passa på att se det nu.

Ämnet var högaktuellt redan före pandemin. Vad behöver göras för att skapa en mer välfungerande vårdapparat – med bl a kortare köer, ökad tillgång till nära vård, en mer positiv arbetsmiljö samt färre överbeläggningar och stabslägen? Frågan var nu hur dessa utmaningar ska hanteras i en delvis ny normalitet, utifrån de förutsättningar och erfarenheter som pandemin har fört med sig.

Utgångspunkten för diskussionen var den SNS-rapport, ”Vården är värd en bättre styrning”, som Anders Anell, professor på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, presenterade i höstas. Efter att Anell gjort en introduktion till rapporten kommenterades den av Sofia Wallström, generaldirektör på IVO och särskild utredare för investeringar i hälso- och sjukvården, Gunilla Gunnarsson, ordförande för delegationen för ökad tillgänglighet i hälso- och sjukvården, och Nils-Eric Gustavsson, som i en lång karriär på ekonomisidan bl a varit ekonomidirektör i Region Västmanland.

Webbinariet spelades in och kan ses via nedanstående länk: