Nytt internationellt partnerskap med University of California, Berkeley

Publicerad: 2018-04-10

Vill du studera utomlands som en avgiftsbetalande student på Berkeley? Detta är ett unik möjlighet för dig som är student på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

"Berkeley International Study Program" (BISP) ger internationella studenter möjlighet att studera en eller två terminer vid ett av världens bästa universitet – University of California, Berkeley. Sedan 2005 samarbetarar Sociologiska institutionen vid UC Berkeley med utvalda universitet i olika delar av världen, som i sin tur nominerar kvalificerade studenter att studera BISP.

Genom BISP och Sociologiska institutionen kan du välja mellan fyra olika ”tracks” (en fokuserad uppsättning kurser):

• Business and Economy
  • Politics and Law
  • Health and Society
  • Research and Methodology

Antagning till kurserna sker på plats i Berkeley, i mån av plats. Du studerar vanligtvis fyra kurser parallellt per termin. Du kan välja att följa ovan nämnda ”tracks”, eller välja fritt bland institutionens breda kursutbud . Som deltagare i BISP hjälper du till att bygga upp alumninätverket ”Berkeley International Study Network”.

Observera att deltagande i BISP inte ger dig en examen från University of California, Berkeley.

Beräknad kostnad (per termin)

Studenter i BISP-programmet betalar avgifter för att täcka undervisning och programkostnader.

Som student från Ekonomihögskolan vid Lunds förväntas du läsa 30 högskolepoäng per termin (motsvarande 15 units vid UC Berkeley).

• Varje unit kostar 750 USD. Beräknad totalavgift för 15 units är 11 250 USD (ca 94 000 SEK).
  • Avgifter till US Berkeley Extension uppskattas till 575 USD (ca 4800 SEK).
  • 700 USD kan eventuellt tillkomma för amerikansk sjukförsäkring.

Ovanstående avgifter inkluderar inte omkostnader såsom böcker, resor och underhållning. Beräknad levnadskostnad i Berkeley (och i området runt San Francisco) är 10 500 USD (cirka 88 000 SEK) per termin.

Du kan söka studiemedel när du ska studera utomlands på eftergymnasial nivå.

Läs mer om utlandsstudier med studiemedel på csn.se

Ansökan inför hösten 2018

Deadline för Ekonomihögskolans internationella kontor att nominera studenter inför hösten 2018 är onsdagen den 18 april. Du ansöker via utbytesportalen i Live@Lund. Till din ansökan ska du också bifoga ett Statement of Purpose (kort motiverande brev) samt ett studieintyg från Ladok.

Registrera dig som sökande i Live@Lund

Du förväntas anlända till Berkeley i mitten av augusti 2018.

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

outgoing@ehl.lu.se