Ekonomihögskolan klättrar 11 platser i Financial Times Ranking

Publicerad: 2022-12-04

Måndagen den 5 december meddelade finans-nyhetstidningen Financial Times (FT) resultaten för FT European Business School Rankings 2022. Vi kan med glädje konstatera att Ekonomi-högskolan nu har klättrat 11 placeringar!

Financial Times rankar varje år 95 handelshögskolor i Europa. Rankningen är en ”rankning av rankningar”, det vill säga europeiska handelshögskolors prestationer i de senaste individuella rankningarna av MBA-, EMBA- och MiM-program, liksom för så kallade executive-kurser utan examen. De individuella FT-rankningarna tar hänsyn till examensresultat, löner, karriär, kvaliteten på forskningen, internationalisering och mångfald bland studenter, faculty och ledning.

Enligt ovan är förutsättningen för att komma med på listan att först rankas för vissa utvalda magisterprogram. Ekonomihögskolan kom in på listan redan 2020, då baserat på rankningen av MSc-programmet i International Strategic Management, som rankades #75. Den senaste rankningen av det programmet gjordes i september 2022 då det rankades #57 på Financial Times prestigefyllda årliga globala rankning av 100 masterprogram i management. Den här rankningen är baserad på hur alumner – dvs tidigare studenter – bedömer sin utbildning tre år efter examen.

Ekonomihögskolan klättrar 11 platser

I senaste rankningen av Financial Times, den så kallade FT European Business School Rankings 2022, klättrar Ekonomihögskolan 11 platser och slutar på plats #78 jämfört med förra placeringen #89. Att alls hamna på denna prestigefulla lista är något att vara stolt över. Av över 300 handelshögskolor i Europa  är det bara 95 skolor som kommer med på Financial Times-listan. 

Martin Blom, Vicerektor för utbildning på Ekonomihögskolan, är givetvis väldigt glad över Ekonomihögskolans placering och menar att vi är i gott sällskap:

–Ekonomihögskolan är en av ett mycket litet antal svenska ekonomi- och handelshögskolor i denna prestigefyllda rankning. Tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm och Jönköping International Business School är vi de enda svenska skolorna på listan. Det är också glädjande att se så många av våra internationella partneruniversitet bli så högt rankade. 

Resultatet av allas insatser

Då nyheten når vår rektor Mats Benner blir han givetvis mycket glad och stolt. Han säger:

–Vår nya placering på listan är resultatet av alla insatser som studenter, lärare, forskare och administrativ personal gjort på Ekonomihögskolan. Vi är en fantastisk skola! Jag är oerhört stolt över vad vi har uppnått och kommer att göra mitt yttersta för att höja ribban ännu mer i framtiden.

Paris och London nådde återigen topplaceringar

Precis som 2020 och 2021 nådde de välrenommerade handelshögskolorna i Paris och London topp-placeringarna; HEC Paris rankades #1 och London Business School #2.

MER OM FT OCH RANKINGARNA 

The Financial Times (FT) är en brittisk daglig nyhetstidning som trycks och publiceras digitalt och fokuserar på nyheter inom handel, företag och ekonomi. FT har sin bas i London, England Läs mer på ft.com. 

Hela rankningslistan för 2022 är publicerad på rankings.ft.com