Inspirationsfrukost: Beteendeförändring för hållbara samhällen

Föreläsning

Varmt välkommen till frukostföreläsning på tema hållbarhet och beteendeförändring!

Foto: Unsplash

Att det krävs global omställning för att säkra en hållbar framtid vet vi. Men hur går det till? Vad kan jag som individ göra och vad krävs på samhällsnivå?

Genom konkreta exempel kommer vi med utgångspunkt i Agenda 2030 och de globala målen undersöka hur vi genom beteendeförändring kan skapa en mer hållbar värld - och samtidigt må bättre tillsammans.

Börja dagen med frukost, mingel och nya insikter från det senaste inom forskning och goda initiativ från civilsamhället!

Anmäl dig via formuläret här

Tid: 5 mars 2020 07:30–09:00

Plats: Medicon Village, Restaurant Inspira, Scenen. Scheelevägen 2, 223 63 Lund

Kontakt: Alma Bergil, Projektledare Alumnirelationer
alma.bergil@ehl.lu.se

Sista anmälningsdag är 27 februari. Begränsat antal platser. Anmälan är bindande.

Teman och talare

Hur kan vi förändra normer och beteenden för ett mer hållbart samhälle?

Johan Jansson är docent med inriktning på hållbar marknadsföring vid Ekonomihögskolan. Johans forskning rör normförändringar, kommunikation och konsumentbeteende.

Upplevelse av utomhusbelysning för fysiskt aktiva transporter

Maria Johansson är FM i psykologi och professor i miljöpsykologi vid LTH. Maria bedriver forskning om människans interaktion med både byggd miljö och naturmiljö.

Vägen till ett tryggare samhälle

Nour Habib är grundare av Trygg Rätt, en organisation som hjälper ungdomar ut ur kriminalitet och in i samhället. Nour har själv erfarenhet av kriminalitet och jobbar idag för att hjälpa andra bryta den kriminella normen.

Sammanfattande panelsamtal med utgångspunkt i beteendeförändring och de globala målen.

Inspirationsfrukosten är gratis och öppen för alumner och vänner. Eventet är ett samarbete mellan Ekonomihögskolans Alumnirelationer, LTHs Alumnirelationer samt Sustainable Future Hub.

5 mars 2020

Lokal

Medicon Village, Restaurant Inspira, Scenen
Scheelevägen 2

Sista anmälningsdag: 27 februari 2020.

Alma Bergil

alma.bergil@ehl.lu.se