Ekonomidagen i Lund och prisceremoni för Söderbergpriset

Föreläsning

Varmt välkommen till ett digitalt program med samtal och intervjuer från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Temat: Morgondagens ledarskap – utmaningar och perspektiv. Vi delar även ut Familjen Jan Söderbergs pris i ekonomi till Harvardprofessorn Nathan Nunn.

Ledarskap har aldrig varit viktigare och chefer och ledare ställs ständigt inför såväl nya som tidlösa utmaningar. Den 24 mars hoppas vi att du vill göra oss sällskap för webbsända samtal med innovativa och nyfikna forskare och ledare. Temat: Morgondagens ledarskap – utmaningar och perspektiv.

Vi ser också fram emot att lyssna på 2020 års Söderbergpristagare, Harvardprofessorn Nathan Nunn när han talar om sin forskning med fokus på ekonomisk utveckling.

Programmet är förinspelat och gratis och publiceras på på den här sidan som du nu befinner dig på samt på Ekonomhögskolans Youtube-kanal den 24 mars 14.00.

Initiativet till Söderbergpriset och Ekonomidagen kommer från Jan och Åsa Söderberg med familj.

Ekonomidagen

Den 24 mars 2021 är det äntligen dags för Ekonomidagen i Lund. Då ställer vi frågor om ledarskap i en värld under förändring. Vad kännetecknar en bra ledare om fem år? Vilka mål kommer vara viktigast för ledaren att jobba med? Behöver dagens ledarskap bli mer mänskligt och i så fall på vilket sätt? Och kan även ledare ersättas av AI framöver?

Erfarne vd:n och författaren Pontus Bodelsson leder och modererar panelsamtalet om morgondagens ledarskap.

I panelen:

  • Stefan Sveningsson, professor i företagsekonomi med fokus på organisation, Ekonomihögskolan vid Lunds universitet
  • Robert Holmberg, universitetslektor i psykologi vid Lunds universitet
  • Magdalena Schultze, HR-chef på spelbolaget Massive Entertainment.

Utöver panelsamtalet får vi även reflektioner från:

Allt material är digitalt och publiceras här klockan 14.00 den 24 mars. Ekonomidagens program är cirka en timme långt och ges på svenska.

Familjen Jan Söderbergs pris i ekonomi

Ekonomidagen anordnas med anledning av att Ekonomihögskolan samma dag delar ut 2020 års upplaga av Jan Söderberg Family Prize in Economics and Management till en forskare inom ekonomi och management. Makarna Jan och Åsa Söderberg med familj är initiativtagare till priset och den populärvetenskapliga ekonomidagen.

Harvardprofessorn Nathan Nunn är 2020 års mottagare av Familjen Jan Söderbergs pris i ekonomi. Den 24 mars tar Nunn emot priset på en miljon kronor under en digital ceremoni. Han håller även en föreläsning om sin forskning. Titeln på föreläsningen är: Looking back and moving forward: The importance of history for economic development.

Deltar i ceremonin gör:

Allt material är digitalt och förinspelat och publiceras här klockan 14.00 den 24 mars. Prisceremonin och prisföreläsningen ges på engelska.

Läs mer om priset här

Ekonomidagen och prisceremonin skulle ha ägt rumt redan i mars 2020, men coronapandemin gjorde att vi sköt upp evenemanget. Men nu ser vi fram emot att det äntligen kan äga rum – om än digitalt.

Med reservation för eventuella ändringar.

24 mars 2021
14:00

Lokal

This is an online meeting.

Kontakt

Louise Larsson

event@ehl.lu.se

Telefon: 072-7220066