lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Partnerkonferens på Ekonomihögskolan

Föreläsning

Ekonomihögskolan bjuder in sina partnerföretag till en konferens ”Game, set, Trump”

Donald Trump har påbörjat sin mission att göra USA mäktigt igen. I linje med en mer protektionistisk politik vill han dra sig ur handelsavtalet The Trans-Pacific Partnership (TPP). Men TPP knyter också ett antal asiatiska länder närmare USA, vilket minskar Kinas ekonomiska inflytande i regionen. Om Kina tar USA:s plats rubbas maktbalansen. Game, set, China. Samtidigt i Europa rasar diskussionen om EU efter Brexit. Trump har lovordat utträdet – men kan Storbritannien bygga relationer med en president som är emot de flesta brittiska utrikespolitiska grundvärderingarna? Och kommer fler länder att följa exemplet att lämna EU? Världens ledare har spänt på sig säkerhetsbältena. Just nu är bara en sak säker: under tiden som passerar från det du fått denna inbjudan, tills vi ses i Lund, kommer Trump att ha skapat fler rubriker. Matchen pågår.…  

Eventet som även inkluderar middag med underhållning riktar sig till Ekonomihögskolans partnerföretag.

Evenemanget kräver föranmälan och alla partnerföretag hälsas välkomna att anmäla sig via den inbjudan som skickats ut.

Kontakt: Katarina Andrén


Under universitetets 350-årsjubileum presenterar Ekonomihögskolan stolt ett eventprogram inom ramen för universitetets jubileumsfirande med såväl sedvanliga aktiviteter som speciella jubileumsproduktioner. Våra events inkluderar både festligheter och uppvisande av den bredd och akademisk expertis som finns vid Ekonomihögskolan.  

Har du frågor om Ekonomihögskolans jubileumsaktiviteter är du välkommen att kontakta Anna Löthman.

Läs mer om Ekonomihögskolans jubileumsprogram

OM HäNDELSEN

Tid: 27 april 2017 kl. 16.30

Plats: Palaestra hörsal, Universitetsplatsen i Lundagård