Uppdateringar kring coronaviruset/Covid-19

Ekonomihögskolan går över till undervisning och examination online.

Ekonomihögskolan följer myndigheternas rekommendationer och går över till online-undervisning för att begränsa spridningen av coronaviruset. Detta gäller även salstentor, som ej ges vid Ekonomihögskolan fr o m onsdag 18 mars tillsvidare. Hemtentamina och/eller andra examinationsformer kommer att genomföras framöver. I vissa fall kommer extra tentamenstillfällen att erbjudas under vårterminen. Ekonomihögskolan hoppas med detta stärka de möjligheter som ges via digitalt lärande.

Du som ska läsa vid Lunds universitet höstterminen 2020
Du som tackar ja till en utbildningsplats vid Lunds universitet inför hösten 2020 kommer att kunna genomföra din utbildning. Oavsett om utbildningen kommer att ske digitalt eller på campus arbetar vi för att utbildningen och studiesituationen ska bli den bästa tänkbara. Vi hoppas att undervisningen ska kunna ges på campus i höst och förbereder för detta, samtidigt som vi står beredda till fortsatt distansundervisning. 
 
Pågående Coronapandemi gör att undervisning och examination idag sker digitalt, i enlighet med regeringens nationella rekommendationer. Detta kommer att gälla tills utvecklingen av smittspridningen i samhället medger att regeringen kan ändra ställningstagandet till distansundervisning. I dagsläget går det inte att säga när utbildningen kan återgå till ordinarie former på campus, men vi står beredda och återgår till campusundervisning, så snart detta är möjligt.

Öppettider

Ekonomihögskolan är öppen i samband med verksamhet, såsom tentor i smågrupp eller officiella aktiviteter. Övriga tider kommer studenter och personal in med LU-kortet.

Läs mer om LU-kortet

Ekonomihögskolans Learning Hub håller öppet som vanligt tills vidare.

Ekonomihögskolans bibliotek håller öppet mån-fre 9–16. Lör–sön stängt.

International Office, Career Services och ASKS håller öppet för digitala besök, men har stängt för personliga möten på plats i lokalerna.

Receptionen och campusshopen är obemannad, men erbjuder service via telefon och mejl, vardagar kl. 8–17.

Digitala verktyg

På Ekonomihögskolans medarbetarwebb har vi skapat sidan "Go digital!" med information och instruktioner om våra digitala verktyg. Målgruppen är främst lärare och medarbetare, men även våra studenter kan ha nytta av den. 

Läs mer om våra digitala verktyg (på engelska)

Inställd examenshögtid

Med anledning av pågående virusutbrott/covid-19 är vårens examenshögtider inställda.

Senast uppdaterad: 2020-05-04