Våra samlingar

Vi har flera samlingar i biblioteket. Här hittar du information om var du hittar dem och om vilket material som du behöver beställa i förväg.

Kursböcker

Våra kursböcker står framme på öppna hyllor i rummet förbi datorerna. Lånetiden är två veckor, med en förseningsavgift på 10 kronor per bok och dag. Du kan låna om kursböcker upp till tio gånger, ifall det inte är någon kö. 

Referensexemplar av kursböcker får endast läsas i biblioteket och hämtas ut i lånedisken.

Öppen samling

Framför låneexpeditionen hittar du vår öppna samling (ÖS), som består av nyare och ofta efterfrågad litteratur.

Dessa böcker behöver ej beställas fram i förväg, utan kan lånas direkt. Du är garanterad minst 28 dagars lånetid, därefter kan boken krävas in åt en annan låntagare. Böckerna i Öppen samling är uppställda ämnesvis efter SAB-systemet.

Magasin

En stor del av våra böcker är placerade i vårt stängda magasin. Dessa måste beställas fram i förväg genom bibliotekskatalogen LUBcat och du får ett mejl när de finns att hämta.

Du är garanterad minst 28 dagars lånetid, därefter kan boken krävas in åt en annan låntagare.

Forskningspolitik (Inst 810)

Till biblioteket hör en samling böcker inom forskningspolitik. Dessa måste beställas i bibliotekskatalogen LUBcat och kan därefter hämtas ut på valfritt bibliotek. Du får ett mejl när du kan hämta din bok.

Du är garanterad minst 28 dagars lånetid, därefter kan boken krävas in åt en annan låntagare.

Tidskifter

Våra tidskrifter är placerade i vårt magasin och måste beställas fram i förväg. Du får ett mejl när de finns att hämta. Lånetiden är en vecka. 

Den senaste årgången av ett urval av våra tidskrifter står framme i bibliotekets källare. Dessa får inte lånas hem utan läses på plats.

Årsredovisningar 

Står framme på öppna hyllor i vår källare. Lånetiden är två veckor.

E-böcker

E-böcker hittar du lättast i ePublications. De flesta e-böcker går att ladda ner och oftast kan du skriva ut ett antal sidor. Om du vill läsa en e-bok utanför campus behöver du logga in med ditt Student- eller Lucat-konto.

ePublications

Senast uppdaterad: 2019-08-19