Artiklar och tidskrifter

Elektroniska och tryckta

För att söka efter artiklar eller tidskrifter kan du använda dig av flera olika tjänster, där du hittar materialet i fulltext eller får en referens till en artikel i en tryckt tidskrift.

Tryckta tidskrifter

Elektroniska artiklar och tidskrifter

Artiklar hittar du i vår söktjänst LUBsearch. Du behöver inte logga in för att söka i LUBsearch, men om du vill komma åt några fulltexter måste du logga in med ditt Student- eller Lucat-konto. 

Elektroniska tidskrifter kan du söka efter i ePublications, som hör samman med LUBsearch.

Om det är en svensk artikel du letar efter kan du exempelvis använda Artikelsök eller Retriever Research

Läs mer om här om hur man hittar elektroniska artiklar och tidskrifter.

Tryckta tidskrifter

Bibliotekets tryckta tidskrifter är placerade i vårt magasin. Du söker efter dem och beställer fram dem i bibliotekskatalogen LUBcat. Lånetiden är en vecka.

Den senaste årgången av ett urval av våra tidskrifter står framme i vårt bibliotek, precis nedanför trappan. Dessa får inte lånas hem utan läses på plats.

LUBITO - inskannade artiklar

Studenter och anställda vid Lunds universitet kan använda tjänsten LUBITO för att beställa gratisk pdf-kopior av tidskriftsartiklar. Tjänsten omfattar artiklar som är publicerade i tidskrifter som finns i tryck vid Universitetsbiblioteket (UB). 

För att beställa artiklar, logga in med ditt Student- eller Lucat-konto. En länk till pdf-filen skickas till dig nästföljande vardag.

LUBITO

Sök i LUBsearch

Hitta artiklar, tidskrifter, böcker, avhandlingar med mera.

Åtkomst hemifrån

Som student eller anställd vid Lunds universitet har du tillgång till våra elektroniska resurser även när du befinner dig utanför campusnätverket. Gå in via LUBsearch och logga in med ditt Studentkonto eller Lucat-konto.

Behöver du hjälp?

Hittar du inte det du söker? Behöver du tips om var du hittar information till uppsatsen? Vill du veta hur man söker i en specifik databas?

Boka tid med en bibliotekarie:
Bitte.Holm@ehl.lu.se
Tel: 046-222 33 85

Senast uppdaterad: 2019-01-15