Artiklar och tidskrifter

Elektroniska och tryckta

För att söka efter artiklar eller tidskrifter kan du använda dig av flera olika tjänster, där du hittar materialet i fulltext eller får en referens till en artikel i en tryckt tidskrift.

Några av bibliotekets tryckta tidskrifter. Foto.

Elektroniska artiklar och tidskrifter

Artiklar hittar du i vår söktjänst LUBsearch. Du behöver inte logga in för att söka i LUBsearch, men om du vill komma åt en fulltext måste du logga in med ditt Student- eller Lucat-konto.  

Elektroniska tidskrifter söker du efter i ePublications, som är en del av LUBsearch.

Om det är en svensk artikel du letar efter kan du exempelvis använda databaserna Artikelsök eller Retriever Research (Mediearkivet)

Tryckta tidskrifter

I vårt bibliotek hittar du även tryckta tidskrifter. Du kan söka efter dem i bibliotekskatalogen LUBcat. Lånetiden är två veckor.

Det senaste numret av ett urval av våra tidskrifter står samlade i biblioteket. Dessa får inte lånas hem utan läses på plats.

LUBITO - inskannade artiklar

Studenter och anställda vid Lunds universitet kan använda tjänsten LUBITO för att beställa pdf-kopior av tidskriftsartiklar. Tjänsten är gratis och omfattar artiklar som finns i tryckta tidskrifter vid Universitetsbiblioteket (UB). 

Logga in med ditt Student- eller Lucat-konto för att beställa artiklar. En länk till pdf-filen skickas till dig nästföljande vardag.

Åtkomst hemifrån

Som student eller anställd vid Lunds universitet har du tillgång till våra elektroniska resurser även när du befinner dig utanför campusnätverket. Gå in via LUBsearch och logga in med ditt student- eller Lucat-konto.

Behöver du hjälp?

Hittar du inte det du söker? Behöver du tips om var du hittar information till uppsatsen? Vill du veta hur man söker i en specifik databas?

Fyll i formuläret för att boka en bibliotekarie