lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Vi har gjort ett internship

våra studenter berättar

Ekonomihögskolans internships är redan granskade och godkända av Ekonomihögskolan. Det här är särskilda praktikplatser via våra partnerföretag där vi på förhand vet att du kommer att få kvalificerade arbetsuppgifter. De finns utlysta via MyCareer och du söker i konkurrens med andra studenter. Företaget väljer därefter ut vilken student som får platsen.

Evelina är marketing intern på Arla i Köpenhamn

"Halva tiden av praktiken har nu passerat på det välkomnande och hemtrevliga kontoret för Arla Foods International Sales & Export, beläget på Sluseholmen i utkanten av centrala Köpenhamn. Här arbetar ett internationellt team mot marknader över hela världen."

Läs mer om Evelinas upplevelse på Arla

Daniel lär sig mer om human resources och projektledning på Assa Abloy Entrance Systems i Landskrona

"Jag är ett del av ett team som lanserar ett nytt system för e-learning, som ska effektivisera företaget ytterligare. Det är ett väldigt stort och komplext projekt – bland annat på grund av företagets decentraliserade struktur och storlek (Assa Abloy Entrance Systems har över 10 000 anställda över hela världen). Mina kollegor arbetar bland annat från USA och Italien så mycket av vår kontakt har skett genom videokonferenser. Vid viktiga möten samlas de flesta från teamet dock i Landskrona. Det är fantastiskt lärorikt att få vara del av ett projekt i denna storleken, och dessutom från starten av det!"

Läs mer om Daniels upplevelse på Assa Abloy Entrance Systems

Sara och Astrid är event och fundraising interns på Hungerprojektet i New York

"Nu har första månaden passerat i vår nya hemstad, New York City! Det har varit en fantastisk och spännande månad där vi testat mat från alla dess hörn, träffat intressanta människor och sist men inte minst, påbörjat vår praktik på The Hunger Projects globala huvudkontor på centrala Union Square på Manhattan."

Läs mer om Sara och Astrids upplevelse på Hungerprojektet

Anna lär sig mer om kundtjänst, privatrådgivning och företagsrådgivning på SEB i Lund

"Jag tror att det är nyttigt att komma ut och testa på hur det faktiskt är att arbeta med det man studerar till och det är även viktigt att knyta kontakter med människor som sysslar med samma saker som en själv. Min tid här på SEB i Lund har fått mig att inse att jag har gått helt rätt väg i mina studier – det är verkligen inom finansbranschen jag vill arbeta i!"

Läs mer om Annas upplevelse på SEB