Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

IFN-ekonomer i Ekonomisk Debatt

Institutet för Näringslivsforskning 2017-04-26
I senaste numret av Ekonomisk Debatt skriver Andreas Bergh, IFN, om tre böcker av Roland Paulsen som alla berör arbetslivet.

Skånes ekonomiska självbild är falsk

Helsingborgs Dagblad 2017-04-26
Skåne kallas ofta för Sveriges mest dynamiska och expansiva ekonomiska region, åtminstone av skåningar. Men sanningen är mycket blekare än så. Så här ser fem experter på saken.

Den fartblinda kulturen i Nacka

Nacka Värmdöposten 2017-04-26
Debatt 10:42 | 26 april 2017 Replik på debattartikeln Vad är det som händer med centrala Nacka den 18 april.

Basinkomst räddningen när robotarna tar över?

ETC 2017-04-24
Diskussionen om universell basinkomst, även kallad medborgarlön, har ännu inte tagit fart i Sverige. Men i takt med att robotiseringen ökar kommer den antagligen att göra det.

Ökad arbetsglädje kan ge höjt välstånd på köpet

Svenska Dagbladet 2017-04-24
Svenskt arbetsmiljöarbete måste fokusera mycket mer på vad som skapar välbefinnande i arbetet. Ett program för ökad arbetsglädje är också centralt för att öka välståndet, skriver Daniel Lind, samhällspolitisk chef på Jusek.

Eva von Bahr: Mitt uppdrag är att hjälpa skådespelaren att bli någon annan

Dagens Nyheter 2017-04-22
Maskören Eva von Bahr har gjort något unikt: att som svensk nomineras till en Oscar två år på raken. För Kulturmagasinet berättar hon om skapandet av Ove och Hundraåringen och om vilka masker som är svårast.

"Lärosätenas autonomi har lett till mindre variation"

Universitetsläraren 2017-04-20
Profileringsprocesserna i den svenska högskolesektorn är vildvuxna, det finns ingen gemensam förståelse i sektorn för vad profilering ska innebära.

Överst på önskelistan - ett jobb i Sverige

LUM 2017-04-20
Dagtid: plugga programmering, databaser och projektledning. Kvällstid: läsa svenska för invandrade akademiker. En liten klass med studenter, de flesta från Syrien, går en ny specialkomponerad webb- och systemutvecklarutbildning för nyanlända.

Fem tips för att förstå vad ledarskap är

LUM 2017-04-20
Stefan Sveningsson, professor på Ekonomihögskolan, har nyligen hållit ett jubileumsseminarium om ledarskap. Ett gott ledarskap är viktigt för arbetsliv och organisationer, men riktigt vad det innebär kan vara svårt att definiera.

Digital revolution ställer om arbetslivet

LUM 2017-04-20
Hur påverkar den digitala tekniken vårt arbetsliv? Kan information som samlas in för att mäta våra prestationer leda till gammeldags detaljstyrning? Borde högskolevärlden ta efter sjukvården när det gäller gränsen mellan arbete och fritid?

Cristina Stenbeck blir hedersdoktor vid Ekonomihögskolan

LUM 2017-04-20
Näringslivsföreträdaren Cristina Stenbeck och professor Christopher Humphrey har utsetts till hedersdoktorer vid Ekonomihögskolan.

Andreas Bergh i utredning om framtidens kollektivavtal

Institutet för Näringslivsforskning 2017-04-20
Andreas Bergh, IFN, ingår i en nytillsatt utredning om den svenska kollektivavtalsmodellen. Det är chefsorganisationen Ledarna som tillsatt utredningen.

Ledarna bjuder in till samtal om framtidens arbetsmarknadsdialog

Ledarna 2017-04-19
Mot bakgrund av en svensk modell satt under allt mer press; globalisering, digitalisering och andra megatrender som påverkar arbetsmarknad och samhälle i stort, har Ledarna tagit initiativ till samtal om en ny arbetsmarknadsdialog,

Linda Nordlund: Solidarisk politik gör oss till egoister

Svenska Dagbladet 2017-04-19
E xperter varnar för en bostadsbubbla, men bara sex procent av svenskarna delar deras oro, kunde vi läsa i går (SvD Näringsliv 18/4).

Hushållen maktlösa när bubblan spricker

Dagens PS 2017-04-18
Det finns stor anledning till oro", larmar två nationalekonomer. Enligt en färsk Novus-undersökning, som citeras av Svenska Dagbladet, är endast 6 procent av svenskar oroliga för fastighetsmarknaden på lång sikt.

Press- och mediakontakter

Evelina Lindén
Kommunikatör

evelina.linden@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 80 73, 070-481 91 21

Evelina Lindén

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.